Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
vegan courgetti met tofu

Vegan courgetti met knapperige tofu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 – 3 personen


Ingrediënten

Units Scale

Voor de chili-sesam saus

  • 30 ml pindakaas (gelijk aan 2 flinke eetlepels)
  • 40 ml sesamolie
  • 40 ml sojasaus
  • 30 ml rijstazijn
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 klein stukje gember, gepeld en geraspt

( ik gebruikte 1 volle theelepel kant-en-klare knoflook/gemberpuree van de toko in plaats van deze losse ingrediënten, zie foto onder recept)

Voor de courgetti  & tofu

  • 300 gram stevige tofu ( ik kocht de biologische tofu van AH en maakte die helemaal op)
  • 23 courgettes (afhankelijk van de grootte), tot courgetti gedraaid
  • sesamzaadjes & stukjes lenteui ter garnering

Extra nodig: spiraalsnijder


Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor de chili sesam saus door elkaar en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Dit kun je ook prima een dag eerder al voorbereiden.

2. Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in hapklare stukjes.

3. Verhit olie in een koekenpan met anti aanbaklaag. Draai sliertjes van de courgette als je dit nog niet hebt gedaan. Bak de courgetti op middelhoog vuur even kort aan in de koekenpan en verdeel alvast over de borden. Of laat ze rauw als je er een salade van wilt maken.

4. Veeg de koekenpan schoon en verhit nogmaals wat olie in de koekenpan. Bak hierin de tofustukjes tot ze een mooi bruin kleurtje hebben. Voeg tenslotte 2 flinke eetlepels van de saus aan de tofu toe en bak even mee. De saus zal verdampen en opgenomen worden door de tofu waardoor ze mooi krokant worden. Schep de tofustukjes voorzichtig om (of gooi ze ‘om’ in de koekenpan).

5. Verdeel de rest van de saus over de courgetti en verdeel daarover de knapperige tofustukjes, sesamzaadjes en stukjes lente ui.