Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
tortilla kikkererwtenmeel veganisch

Tortilla van kikkererwtenmeel met aardpeer, wortel & rode ui (vegan)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Lunch – of hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale

Voor het beslag

  • 130 gram kikkererwtenmeel
  • 250 ml water
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • mespunt zwarte peper
  • 1 teen knoflook, uitgeperst

Voor de vulling

  • 1/2 rode ui, in halve ringen
  • 1 kleine winterwortel, geschild, gehalveerd en in plakjes
  • 200 gram aardpeer, goed schoongemaakt en in plakjes
  • olijfolie om in te bakken
  • – evt. een paar plakjes chorizo en handje geraspte kaas voor de niet-veganistische variant

Extra nodig: koekenpan met doorsnede van 20 cm.


Bereidingswijze

1. Meng de ingrediënten voor het kikkerwerwtenbeslag door elkaar in een kom. Roer goed tot alle klontjes eruit zijn en laat het beslag even rusten tot de groentes gaar zijn.

2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een anti-aanbak koekenpan met een doorsnee van ongeveer 20 cm, en bak de ui, aardpeer en wortel tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Giet er een klein scheutje water bij en dek de pan af met een deksel. Laat de groente nog ongeveer 10 minuten gaar smoren tot het al water verdampt is. Schep de gare groente uit de koekenpan en meng ze door het beslag. Als je chorizo of ander vleeswaren gebruikt meng je die er ook doorheen.

3. Zet de koekenpan terug op het vuur en doe de tweede eetlepel olijfolie erin. Giet het beslag met de groente in de pan smeer het een beetje uit tot een mooie platte koek. Dek de pan weer af met een deksel en laat de tortilla op niet al te hoog vuur 5 à 10 minuten zachtjes garen totdat het beslag aan de bovenkant begint te stollen.

4. Maak de randen van de tortilla voorzichtig los met een spatel. En als je merkt dat hij wat blijft plakken ook de onderkant.  Leg een groot bord ondersteboven op de pan en keer in één snelle en vloeiende beweging om. De tortilla valt nu ondersteboven op het bord.

 

5. Zet de pan terug op het vuur en doe de laatste eetlepel olijfolie erin. Laat de tortilla voorzichtig van het bord terug in de pan glijden, zodat de onderkant ook nog even kan garen. Dat duurt een minuut of vijf. Voor de niet-veganistische variant kun je op dit moment de geraspte kaas op de bovenkant even laten smelten.  Laat de gebakken tortilla weer uit de pan op een bord glijden. Serveer hem warm of op kamertemperatuur.