Ingrediënten
- 400 gram Indiase kaas (paneer)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel komijnzaad
- 10 cashewnoten, fijngehakt
- 10–15 rozijnen, fijngehakt
- 4 cm gember, geschild en geraspt
- 8 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels korianderpoeder
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel gemalen zwarte peper (of minder naar smaak)
- 2 theelepels zout
- 125 ml water
- 125 ml kookroom
- 1 eetlepel suiker
- Evt. 2 eetlepels gedroogde fenegriekblaadjes
Bereidingswijze
1. Was de paneer en droog deze op keukenpapier. Snijd de paneer in rechthoekige plakjes van ongeveer een 0,5 cm dik.
2. Verhit zonnebloemolie op hoog vuur in een wok- of hapjespan. Voeg de komijnzaadjes toe en bak deze 2 minuten tot deze beginnen te springen in de pan. Voeg dan de gehakte cashewnoten, rozijnen en gember toe en bak 1 minuut mee.
3. Verlaag de warmtebron naar middelhoog en voeg de tomatenpuree, tomatenketchup, gemalen koriander, garam masala, zwarte peper, zout en water toe aan het mengsel. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
4. Voeg de paneer toe en bak deze 8 minuten mee terwijl je regelmatig alles voorzichtig door elkaar roert. Dek de pan af met een deksel.
5. Voeg de kookroom, suiker en eventueel de verpulverde fenegriekblaadjes toe. Dek de pan weer af met de deksel en laat het mengsel nog 7 minuten op lage temperatuur garen.
Serveer de shahi paneer warm met rijst.