Venkelsalade met bleekselderij, appel, walnoten en rozijnen

Venkelsalade met bleekselderij appel en walnoten
wp-1485368622783.jpg

Vanavond maakten we een maaltijd klaar met dingen we nog in huis hadden. Dat waren de arancini (een soort grote bitterbal met risottovulling), die onze vriendin SarahKate maandag klaar maakte. Runderworstjes die ik altijd in de vriezer heb liggen van wildrundvlees.  En in de koelkast lagen nog venkel, bleekselderij en peterselie en daarmee maakte ik nogmaals de venkelsalade die ik een paar weken geleden voor het eerst proefde. De restjes van toen at ik de volgende dag op als lunchsalade met nog wat koude kip.  Het is misschien niet echt de temperatuur om salade te eten maar ik hoorde niemand klagen 😉 

Venkelsalade met bleekselderij, appel, walnoten en rozijnen

Als bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

– 1 grote venkel, dun gesneden
– 1 appel, in blokjes
– 4 stengels bleekselderij in dunne plakjes
– handje walnoten, grofgehakt
– handje rozijnen
– sap van 1/2 citroen
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel appelazijn
– evt. een handje peterselie, fijngehakt
– zout & peper

Bereidingswijze:

1. Doe de venkel, appel en bleekselderij bij elkaar in een kom en besprenkel met het citroensap om verkleuren te voorkomen.

2. Meng de rozijnen, walnoten en peterselie door de salade.

3. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de appelazijn en breng op smaak met zout en peper.

Serveer als bijgerecht of met een runderworstje als maaltijdsalade.

Bron: gebaseerd op recept van Simone’s Kitchen

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Venkelsalade met bleekselderij, appel, walnoten en rozijnen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Ingrediënten

– 1 grote venkel, dun gesneden
– 1 appel, in blokjes
– 4 stengels bleekselderij in dunne plakjes
– handje walnoten, grofgehakt
– handje rozijnen
– sap van 1/2 citroen
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel appelazijn
– evt. een handje peterselie, fijngehakt
– zout & peper


Bereidingswijze

1. Doe de venkel, appel en bleekselderij bij elkaar in een kom en besprenkel met het citroensap om verkleuren te voorkomen.

2. Meng de rozijnen, walnoten en peterselie door de salade.

3. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de appelazijn en breng op smaak met zout en peper.

Serveer als bijgerecht of met een runderworstje als maaltijdsalade.


2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.