Ingrediënten
– 1,5 liter kippenbouillon
– 50 gram boter
– 60 gram bloem
– 3 grote stronken venkel; schoongemaakt en kleingesneden, venkelgroen bewaard
– 250 ml koksroom
– 50 gram gekookte ham, fijngesneden
– 5 blaadjes verse basilicum, fijngesneden
– 250 gram crème fraîche
Bereidingswijze
1.Smelt de boter en laat niet kleuren. Voeg de bloem toe en laat even garen.
Doe in drie a vier keer de kippenbouillon erbij en roer tot een gladde soep.
2.Doe de venkel erbij en laat in ongeveer 20 minuten garen. Voeg vervolgens de koksroom erbij en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
3.Klop de crème fraîche op en doe de klein gesneden ham en basilicum erbij.
Venkelgroen kleinsnijden en in de soepkommen verdelen.
De crème net voor het doorgeven op de hete soep doen.
Tip: Lekker met knoflookcrostini’s:
Sneetjes stokbrood met knoflookolie insmeren en in de oven rustig afbakken. Serveren bij de soep.