Ingrediënten
– 250 gram gedroogde vijgen, steeltjes verwijderd
– 75 gram gepelde en geroosterde amandelen (ik gebruikte amandelmeel)
– 100 gram gedroogde abrikozen
– 100 gram walnoten, gepeld
– 1 volle theelepel honing of dadelstroop
– snufje gemalen kruidnagel
– 1 eetlepel water
Extra nodig: keukenmachine
Bereidingswijze
1. Maal de amandelen fijn tot meel en doe het in een grote kom (of gebruik net als ik amandelmeel).
2. Hak de vijgen in grove stukken en maal deze in een keukenmachine tot een pasta. Haal ze uit de kom en doe er (zonder eerst schoon te maken) de abrikozen en walnoten in.
3. Doe alle ingredienten bij het amandelmeel, kneed goed door en rol er een worst van. (dit ziet er wat minder charmant uit; zie foto onder ;-))
4. Leg de vijgenrol gewikkeld in bakpapier in de koelkast. Serveer in plakjes gesneden op een kaasplankje.