Omschrijving
Voor 4 -6 viskoekjes
Ingrediënten
- 120 gram witte vis (ik gebruikte een kabeljauwhaasje)
- 100 gram gerookte vis (ik gebruikte gerookte haringfilet)
- 1 lente-ui, alleen het witte gedeelte, fijngehakt
- 1/2 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 flinke eetlepel mayonaise
- paar druppels Tabasco met chipotle smaak
- paar druppels Worcestershire saus
- bloem, ei en paneermeel om de viskoekjes te paneren
- olie om te bakken
Bereidingswijze
1. Stoom je stukje witte vis 6 minuten gaar in de stoomoven. Heb je geen stoomoven? Dan zou ik het even zachtjes in de pan gaar bakken.
2. Laat de gestoomde vis even afkoelen en pluk daarna samen met de gerookte vis in stukjes. In totaal heb je 200 gram vis nodig. Meng de vis samen met de lente-ui, peper, mayonaise, Tabasco en Worcestershire saus door elkaar in een kom en vorm er 4 – 6 platte burgers van. Leg tot gebruik in de koelkast om ze wat steviger te laten worden.
3. Paneer de viskoekjes voor je ze gaat bakken door ze eerst door de bloem, daarna door een losgeklopt eitje en tenslotte door het paneermeel te halen.
4. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de viskoekjes op middelhoog vuur tot ze een mooi bruin korstje hebben.