Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zelfgemaakte huzarensalade

Zelfgemaakte huzarensalade; lekker bij de BBQ

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voor 4 personen als maaltijdsalade. Of 8 personen als bijgerecht bij de BBQ.


Ingrediënten

– 500 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
– 125 gram winterpeen, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
– 125 gram tuinerwten (pak, diepvries)
– 3 eieren
– 100 gram augurken, zoetzuur
– 150 gram schouderham (pakje)
– 50 gram zilveruitjes
– 1 lichtzure appel (bijv Granny Smith)
– 1 eetlepel kappertjes
– 5 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels wittewijnazijn
– 1 eetlepel mosterd


Bereidingswijze

1. Kook of stoom de aardappelblokjes 6 minuten in water met zout en voeg de laatste 4 minuten de winterpeen toe. In de laatste 2 minuten kook je ook de tuinerwten nog even mee. Laat alle groenten afkoelen.

2. Kook of stoom de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Snijd  1 ei in partjes en houd apart voor de garnering.

3. Snijd 1 augurk in plakjes en de helft van de ham in dunne reepjes. Houd apart.

4. De rest van de ham, augurken, zilveruitjes en eieren in kleine stukjes snijden.

5. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Meng het zilveruitjes mengsel met de aardappel, winterpeen, erwten, appel en kappertjes in een kom of saladeschaal.

6. Meng voor de dressing de mayonaise met de azijn en de mosterd en schep door de huzarensalade. Breng op smaak met peper en zout. Laat 60 minuten afgedekt in de koelkast staan en garneer  voor het serveren met de overgebleven augurken, de partjes ei en de ham.