
Ik heb deze kaasbroodjes afgelopen week twee keer gemaakt en het is me nog niet gelukt om een foto van het eindresultaat te maken. De reden? Ze waren beide keren nadat ze uit de oven kwamen nogal snel op… Na een experiment met geraspte kaas en gewoon een reepje kaas was de keus snel gemaakt; kaas smelt dus het maakt helemaal niets uit.
En geen kaas raspen scheelt weer werk.
Mijn favoriete combi is die met Chinese stemgember (ik ben nou eenmaal gek op gember). Maak je deze variant laat de stukjes dan eerst goed uitlekken. Door de suikersiroop krijg je anders al snel een verbrand randje onder je kaasbroodjes.
Tip: als je ze niet meteen opeet (bijna onmogelijk, maar goed) warm ze dan 10 minuten op in de oven op 160ºC.
Of vries ze in en leg ze al in de oven bij het voorverwarmen.
Zelfgemaakte kaasbroodjes
Voor 10 stuks
Ingrediënten:
– 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– 300 gram lekkere kaas, een plat stuk (ik gebruikte de English Vintage cheddar kaas van de Lidl; uit het Delicieux assortiment)
– nog wat extra geraspte kaas
– mosterd
– 1 eidooier
Extra smaakmakers om mee te variëren:
– peterselie
– sambal
– Chinese stemgember, in stukjes
Bereidingswijze:
1.Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het stuk kaas in plakjes van ongeveer 10 cm x 1,5 cm x 0.5 cm (gemiddeld zo’n 30 gram per plakje)
2. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer voor de basis variant één kant met een beetje mosterd en leg er een plak kaas op.
3. Aan de andere kant (dus de niet-mosterd kant) maak je wat sneetjes in het bladerdeeg. Daarna vouw je hem dicht zodat de strepen aan de bovenkant komen. Knijp de randjes goed dicht zodat het bladerdeeg niet open gaat in de oven.
4. Besmeer het kaasbroodje met eigeel en doe er nog wat geraspte kaas over.
5. Bak ze 22 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Voor de variatie recepten:
– Kaasbroodje met sambal: gebruik sambal ipv mosterd voor een nog pittigere variant
– Kaasbroodje met peterselie: voeg wat fijngehakte peterselie toe in en op het broodje
– Kaasbroodje met Chinese stemgember: laat de stemgember goed uitlekken (!) en verdeel de stukjes op de kaas.
Bron: gebaseerd op recepten van Ramadan recepten en OhMyFoodness
Afdrukken
Zelfgemaakte kaasbroodjes
Ingrediënten
– 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– 300 gram lekkere kaas, een plat stuk (ik gebruikte de English Vintage cheddar kaas van de Lidl; uit het Delicieux assortiment)
– nog wat extra geraspte kaas
– mosterd
– 1 eidooier
Extra smaakmakers om mee te variëren:
– peterselie
– sambal
– Chinese stemgember, in stukjes
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het stuk kaas in plakjes van ongeveer 10 cm x 1,5 cm x 0.5 cm (gemiddeld zo’n 30 gram per plakje)
2. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer voor de basis variant één kant met een beetje mosterd en leg er een plak kaas op.
3. Aan de andere kant (dus de niet-mosterd kant) maak je wat sneetjes in het bladerdeeg. Daarna vouw je hem dicht zodat de strepen aan de bovenkant komen. Knijp de randjes goed dicht zodat het bladerdeeg niet open gaat in de oven.
4. Besmeer het kaasbroodje met eigeel en doe er nog wat geraspte kaas over.
5. Bak ze 22 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Geef als eerste een reactie