
Zelfgemaakte karamel zeezout chocoladetruffels; te makkelijk en te lekker om niet meteen zelf mee aan de slag te gaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik regelmatig ‘gewoon’ een reep Tony’s Chocolonely zeezout karamel op tafel leg bij de koffie; altijd een succes want het is gewoon een ontzettend lekkere reep.
Maar bijna nog lekkerder, en ieder geval leuker om je gasten mee te verrassen als friandise, is dezelfde reep chocolade maar dan in truffelvorm! Ik kwam het recept voor melkchocolade truffels tegen op de blog van Laura’s Bakery en ben meteen aan de slag gegaan met de reep Tony’s Chocolonely karamel zeezout die ik nog in huis had.
Friandise nummer 1 voor het kerstetentje met vrienden dit jaar is een feit 🙂
Zelfgemaakte karamel zeezout chocoladetruffels
Voor 18 stuks
Ingrediënten
– 1 reep Tony’s Chocolonely zeezout karamel = 180 gram
– 100 ml slagroom
– cacaopoeder
Bereidingswijze
1. Breek de chocoladereep in stukjes en doe in een hittebestendige kom.
2. Verwarm de slagroom in een pannetje en giet over de chocoladestukjes in de kom.
Laat even staan en roer er met een rubberen spatel doorheen. Als de stukjes niet helemaal smelten zet de kom dan op een pannetje met een laagje water en laat verder au bain marie smelten terwijl je blijft roeren
3. Giet het mengsel in een kleine ovenschaal en laat afkoelen in de koelkast. Dit kan ook prima een dag van tevoren.
4. Haal als het mengsel goed koud is uit de koelkast en rol er bolletjes of meer ovale vormpjes van. Let op; dit is een erg plakkerig werkje omdat de chocolade snel gaat smelten tussen je warme handen.
5. Rol de bolletjes meteen door een laagje cacaopoeder en laat de truffels weer opstijven in de koelkast.
Op zoek naar nog meer makkelijk te maken truffels voor bij de koffie? Maak dan ook zeker eens de verrukkelijke bastogne truffels van Anouk’s Kookboek. Je vindt het recept daarvoor via deze link.
Bron: gebaseerd op het recept van Laura’s Bakery
Afdrukken
Zelfgemaakte karamel zeezout chocoladetruffels!
Omschrijving
Voor 18 truffels
Ingrediënten
– 1 reep Tony’s Chocolonely zeezout karamel = 180 gram
– 100 ml slagroom
– cacaopoeder
Bereidingswijze
1. Breek de chocoladereep in stukjes en doe in een hittebestendige kom.
2. Verwarm de slagroom in een pannetje en giet over de chocoladestukjes in de kom.
Laat even staan en roer er met een rubberen spatel doorheen. Als de stukjes niet helemaal smelten zet de kom dan op een pannetje met een laagje water en laat verder au bain marie smelten terwijl je blijft roeren
3. Giet het mengsel in een kleine ovenschaal en laat afkoelen in de koelkast. Dit kan ook prima een dag van tevoren.
4. Haal als het mengsel goed koud is uit de koelkast en rol er bolletjes of meer ovale vormpjes van. Let op; dit is een erg plakkerig werkje omdat de chocolade snel gaat smelten tussen je warme handen.
5. Rol de bolletjes meteen door een laagje cacaopoeder en laat de truffels weer opstijven in de koelkast.


Zo’n zin in! Staat nu op te stijven in de koelkast. Lekker voor bij de koffie op zondagochtend bij mijn ouders.
Heel erg lekker! Ze blijven trouwens wel erg zacht. Ik ga ze binnenkort zelf ook weer eens maken en probeer ze dan iets steviger te krijgen.