Omschrijving
Voor 18 truffels
Ingrediënten
– 1 reep Tony’s Chocolonely zeezout karamel = 180 gram
– 100 ml slagroom
– cacaopoeder
Bereidingswijze
1. Breek de chocoladereep in stukjes en doe in een hittebestendige kom.
2. Verwarm de slagroom in een pannetje en giet over de chocoladestukjes in de kom.
Laat even staan en roer er met een rubberen spatel doorheen. Als de stukjes niet helemaal smelten zet de kom dan op een pannetje met een laagje water en laat verder au bain marie smelten terwijl je blijft roeren
3. Giet het mengsel in een kleine ovenschaal en laat afkoelen in de koelkast. Dit kan ook prima een dag van tevoren.
4. Haal als het mengsel goed koud is uit de koelkast en rol er bolletjes of meer ovale vormpjes van. Let op; dit is een erg plakkerig werkje omdat de chocolade snel gaat smelten tussen je warme handen.
5. Rol de bolletjes meteen door een laagje cacaopoeder en laat de truffels weer opstijven in de koelkast.