
Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar ik vind aardappelsalade bij een barbecue het perfecte bijgerecht. Sinds mijn laatste recept voor aardappelsalade ben ik gaan experimenteren met er een tropisch tintje aan geven door zoete aardappel te gebruiken. Experiment nummer 1 – met o.a. zwarte bonen en pinda’s – was meteen geslaagd. Het recept daarvan hou je nog tegoed tot ik er een fatsoenlijke foto van heb gemaakt. Dit recept voor zoete aardappelsalade verdient ook nog een betere foto. Maar hij was zo verrassend lekker dat ik hem meteen voor je heb uitgewerkt.
Aardappelsalade met zoete aardappel
Ik snap eigenlijk niet waarom ik er niet eerder aan heb gedacht om een zoete aardappelsalade voor bij de barbecue te maken. Maar schijnbaar moet je ze eerst heel veel in de supermarkt zien liggen. Er gaan binnenkort zeker nog meer recepten met een tropisch of Caribisch tintje op mijn blog verschijnen.
Onderstaand recept is losjes gebaseerd op mijn eerdere recepten voor aardappelsalade. Verse kruiden ontbreken, maar die heb ik op Curaçao niet altijd voorhanden nu ik mijn moestuin moet missen. Het eindresultaat is er echter niet minder om. Manlief en ik lepelden gisteren met z’n tweeën de hele schaal leeg. Samen met nog 2 lomito (ossenhaas)spiesjes en wat gegrilde groenten van onze kleine BBQ. Met die kleine barbecue zijn we nog steeds heel blij. De BGE is vaak te groot voor met z’n tweeën en overbodig voor direct grillen. Terwijl er voor ons BBQ-olievat meestal te veel wind staat.
Heb jij dit recept gemaakt en vond je het lekker? Ik zou het supertof vinden als je een reactie met een sterrenbeoordeling voor me achterlaat onder deze blog 🙂
Benieuwd naar mijn leven als expatvrouw op Curaçao? Je vindt alle Curacao-gerelateerde blogs via deze link. Meer barbecuerecepten vind je hier.
Afdrukken
Zoete aardappelsalade voor bij de barbecue
Omschrijving
Kleurrijke en frisse aardappelsalade van zoete aardappel
Ingrediënten
- 500 gram (oranje) zoete aardappel, geschild en in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden
- 20 gram zoetzure augurk, fijngehakt
- 1 eetlepel (Dijon) mosterd
- 1 theelepel honing
- fijngeraspte schil en sap van een halve citroen
- 1/4 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 15 ml/1 eetlepel witte wijnazijn
- 1/4 cup/60 ml mayonaise
- 1 lente-ui, fijngesneden
Bereidingswijze
1. Kook de blokjes zoete aardappel in ruim kokend water met wat zout ongeveer 10 minuten. De aardappel is dan zacht maar nog niet prutterig. Giet af en laat even uitdampen.
2. Maak ondertussen de dressing door alle overige ingrediënten met elkaar te mengen. Schep dit door de zoete aardappelblokjes en klaar is je zoete aardappelsalade.
Je kunt ook de lente-ui apart houden en vlak voor het serveren over de zoete aardappelsalade verdelen.
Geef als eerste een reactie