Omschrijving
Kleurrijke en frisse aardappelsalade van zoete aardappel
Ingrediënten
Units
Scale
- 500 gram (oranje) zoete aardappel, geschild en in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden
- 20 gram zoetzure augurk, fijngehakt
- 1 eetlepel (Dijon) mosterd
- 1 theelepel honing
- fijngeraspte schil en sap van een halve citroen
- 1/4 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 15 ml/1 eetlepel witte wijnazijn
- 1/4 cup/60 ml mayonaise
- 1 lente-ui, fijngesneden
Bereidingswijze
1. Kook de blokjes zoete aardappel in ruim kokend water met wat zout ongeveer 10 minuten. De aardappel is dan zacht maar nog niet prutterig. Giet af en laat even uitdampen.
2. Maak ondertussen de dressing door alle overige ingrediënten met elkaar te mengen. Schep dit door de zoete aardappelblokjes en klaar is je zoete aardappelsalade.
Je kunt ook de lente-ui apart houden en vlak voor het serveren over de zoete aardappelsalade verdelen.