Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
zoete aardappelsalade voor bij de barbecue

Zoete aardappelsalade voor bij de barbecue

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Kleurrijke en frisse aardappelsalade van zoete aardappel


Ingrediënten

Units Scale
  • 500 gram (oranje) zoete aardappel, geschild en in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden
  • 20 gram zoetzure augurk, fijngehakt
  • 1 eetlepel (Dijon) mosterd
  • 1 theelepel honing
  • fijngeraspte schil en sap van een halve citroen
  • 1/4 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 15 ml/1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/4 cup/60 ml mayonaise
  • 1 lente-ui, fijngesneden

Bereidingswijze

1. Kook de blokjes zoete aardappel in ruim kokend water met wat zout ongeveer 10 minuten. De aardappel is dan zacht maar nog niet prutterig. Giet af en laat even uitdampen.

2. Maak ondertussen de dressing door alle overige ingrediënten met elkaar te mengen. Schep dit door de zoete aardappelblokjes en klaar is je zoete aardappelsalade.

Je kunt ook de lente-ui apart houden en vlak voor het serveren over de zoete aardappelsalade verdelen.