
Dit is het recept waardoor ik koriander heb leren eten! Ook ík vond het lang geleden naar zeepsop smaken. Pas toen een goede vriendin deze zomerse pastasalade met mango en kip maakte en daar koriander in gebruikte, leerde ik het waarderen. Toen ik het namelijk vervolgens wegliet bij mijn eigen versie daarvan misten manlief en ik het allebei meteen. Er ontbreekt dan echt een hele mooie smaakmaker.
In het begin, dit recept staat inmiddels al jaren op mijn repertoire, gaarde ik zelf nog de kippenpoten voor het vlees. Nu gebruik ik eigenlijk altijd kant-en-klaar gegrilde kippenpoten van de markt of de poelier. Je weet wel die aan zo’n spit hangen en waar dat heerlijke vet vanaf druipt.
Ik pluk het vlees van de kippenpoten en verpak het in aluminiumfolie. Zodra ik de pasta ga koken warm ik het nog even op in hete oven. Ideaal dus als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Al kun je in dat geval het opwarmen ook gerust achterwege laten en de kip koud eten. Deze zomerse pastasalade met mango en kip staat dan regelmatig op een zonnige zondag op tafel. Op zaterdag neem ik de kippetjes dan alvast mee van de markt.
Afdrukken
Zomerse pastasalade met mango en geroosterde kip
- Genoeg voor: 2 1x
Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 150– 200 gram brede lintpasta of andere gedroogde pasta
- 1 rijpe mango, geschild en in stukjes gesneden
- 2 kant-en-klaar gegrilde kippenpoten (of vervang door gerookte kipfilet)
- 75 gram gezouten cashewnoten
- 2 flinke handen gemengde sla
- verse koriander, fijngehakt
Dressing:
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel lekkere olijfolie
- peper & zout
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en warm het geplukte kippenvlees op in een hete oven.
2. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen in een jampotje en schud goed.
3. Giet de pasta af en meng met alle ingrediënten door elkaar.
Zomerse pastasalade met mango en kip
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 150- 200 gram brede lintpasta of andere gedroogde pasta
- 1 rijpe mango, geschild en in stukjes gesneden
- 2 kant-en-klaar gegrilde kippenpoten (of vervang door gerookte kipfilet)
- 75 gram gezouten cashewnoten
- 2 flinke handen gemengde sla
- verse koriander, fijngehakt
Dressing:
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel lekkere olijfolie
- peper & zout
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en warm het geplukte kippenvlees op in een hete oven.
2. Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen in een jampotje en schud goed.
3. Giet de pasta af en meng met alle ingrediënten door elkaar.
Op zoek naar meer van dit soort zomerse pastasalades? Kijk ook eens naar mijn recept voor Raviolisalade met gerookte kip en rucola of de Pastasalade met langzaam geroosterde tomaten, geitenkaas en rauwe ham. Voor meer recepten met mango verwijs ik je met plezier door naar Andrea van de blog Anniepannie.nl; zij is de mangokoningin onder de foodbloggers 🙂

Hahaha nou wat lief zeg! Mangokoningin… aan die naam kan ik wel wennen 😂. Dit recept ziet er echt heerlijk uit trouwens! Echt op en top zomers!
Terecht hoor; zoveel leuke mangoreceptjes op jouw blog! Vooral het koude mangosoepje vind ik echt top.