Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zucchini slice ongebakken

Zucchini slice; courgette plaattaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Methode: Oven
  • Keuken: Australie

Ingrediënten

Scale
  • 3 courgettes, gele en groene (ongeveer 1 kilo)
  • 2 wortels (ongeveer 150 gram)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, gewassen en fijngesneden
  • 150 gram ontbijtspek, in stukjes gesneden (ik gebruikte restjes buikspek)
  • 100 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 50 gram belegen kaas, geraspt
  • 6 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel chilivlokken

Extra nodig:

  • grote mengkom
  • bakvorm met opstaande rand of een brownievorm. Mijn vorm  is 40 x 28cm; dan krijg je een platte courgette plaattaart. Is je vorm kleiner, dan wordt de zucchini slice wat dikker. Laat de taart dan iets langer in de oven.
  • 1 vel bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier in de vorm en vet het bakpapier in.

2. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de spekjes tot het vet vrij komt. Voeg vervolgens de ui en prei toe en bak nog even mee. 

3. Halveer de courgettes over de lengte en schraap de zaadlijsten eruit met een lepel. Anders wordt je plaattaart veel te nat. Rasp de courgettes. Schil de wortels en rasp die ook.

4. Neem nu een grote kom en roer de geraspte courgette en wortel, het zelfrijzend bakmeel, zout, chilivlokken, geitenkaas, geraspte kaas en het gebakken spek-ui mengsel goed door elkaar.

5. Klop de eieren en roer door het courgettemengsel. Stort het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven.

Bak ongeveer 45 minuten in de oven. De bovenkant moet goudbruin zijn.